zaterdag 3 juli 2021

 Beste bloglezer

Dit is onze nieuwe blog over onze geplande reis naar Spanje. Als covid-19  vorig jaar geen roet in onze plannen had gegooid dan hadden we deze rondreis al lang gedaan maar zoals algemeen geweten was er vorig jaar een reisverbod.Alles werd toen on-hold gezet en hopelijk kan die reis nu zonder problemen doorgaan dit najaar. 


 

Vliegtuigtickets werden terug geboekt van ons tegoed bij Brussels Airlines en er zal gevlogen worden  van Brussel naar Madrid en terug. In Spanje zullen we ons verplaatsen in een huurauto van de verhuurmaatschappij Sixt die we vastgelegd hebben via de website van Booking.com omdat we daar een korting kregen . Elke korting is trouwens mooi meegenomen want de huurauto's zijn flink duurder geworden tegenover vorig jaar ,wat  het gevolg zou zijn van  de coronacrisis.  

 



Hoe onze route door Spanje er uit zal zien zal deze reis van veel factoren afhangen. 1 belangrijke reden is uiteraard Covid-19. We zijn nu begin juli en nu is reizen naar het buitenland toegelaten  maar hoe gaat het er in oktober uitzien ? Gaan we naar Spanje kunnen vertrekken ? en welke streken zullen er dan rood kleuren? of is corona dan verleden tijd ? wat ik eigenlijk erg betwijfel.

Nog een belangrijke factor zal het weer zijn. Waar schijnt de zon ? In welke streek gaat het regenen ? Het is uiteraard al oktober  dus het weer element zal  erg bepalend zijn voor onze rondreis.  1 ding waar we zeker van zijn is dat onze startplaats de hoofdplaats Madrid is en dat we een kleine  3 weken  later op dezelfde plaats terug moeten zijn. 

Madrid ,Segovia ,Valencia,Salamanca,Santiago de Compostella en Sevilla zijn enkele steden waar we aan denken om te gaan bezoeken maar wat het uiteindelijk gaat worden zullen  we wel zien ter plekke.  

Voor de eerste 3 nachten hebben we alvast een hotel geboekt nl hotel Mayorazgo https://www.hotelmayorazgo.com/ een hotel in het centrum van Madrid in de buurt van de Gran Vía ,een bekende grote straat  in de stad. 


 

Op maandag gaan we op de luchthaven onze huurauto ophalen en verlaten we de stad . Op het gemakje rijden we naar Segovia,een stad die bekend is voor zijn aquaduct en waar we ook al een hotelkamer gereserveerd hebben aan een mooie prijs . hotel San Antonio Real https://www.sanantonioelreal.es/


 Na die 2 nachtjes in Segovia is het koffiedik kijken hoe onze 'Vuelta de España' verder zal evolueren,gaan we naar het groene noorden of eerder naar zuiden? Wat het ook gaat worden ,we kunnen een beroep doen op onze dikke vriend de Capitoolreisgids Spanje en met het internet  op onze laptop en smartphone ligt heel Spanje in ons bereik. 

In het allerslechtste geval van (weer) een volledig reisverbod door covid-19,hebben we ons veilig gesteld en alles wat al geboekt is kan ook weer geannuleerd worden. Hopelijk kunnen we dan  een volgende keer toch ooit eens een rondreis door Spanje doen, want uitstel is geen afstel.


 Hasta la proxima

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 Dag 21 Segovia - België Onze allerlaatste dag in Spanje  begonnen we weer met de lekkere pistoleekes van het ontbijt in het hotel. Daarna w...