vrijdag 1 oktober 2021

Kapellen- Madrid

 We zijn vertrokken!!

Deze morgen was het eindelijk zover,we vertrokken richting Spanje voor een reis die we eigenlijk vorig jaar al gepland hadden. We namen rond half 11 de trein richting Antwerpen om daar weer over te stappen op een trein naar Zaventem. Als we geen kleine vertraging hadden gehad stonden we daarna niet voor gesloten deuren van de trein die ging vertrekken naar de luchthaven. We deden nog een teken  aan de 2 conducteurs die in de trein stonden of  we nog mee mochten maar het mocht niet baten. Het werd dus een half uur wachten op de volgende. Een kleine teleurstelling maar niks aan te doen. 

Aangekomen in de luchthaven konden we gelijk inchecken en daarbij werd ons de vraag gesteld of we eventueel 'standby' wilden staan en onze plaatsen wilden af staan omdat het vliegtuig overboekt was. Ter compensatie zou er een bedrag van 250 euro per persoon uitbetaald worden,enig nadeel was dat we bijna 4 uren later dan gepland een vliegtuig zouden nemen. Dat aanbod is natuurlijk aanlokkelijk maar dat betekend wel dat we 4 uur meer ons moesten zien bezig te houden in de vertrekhal en daardoor ook pas na 10 u 's avonds in het hotel zouden aankomen. We konden nog beslissen tot aan de gate maar eenmaal daar aangekomen was het niet meer nodig. Langs de ene kant spijtig want het was een mooi extra zakcentje geweest maar langs de andere kant waren we ook wel blij dat we nu niet extra moesten wachten. 

Door de hele corona pandemie is reizen ook een beetje anders geworden. Om Spanje binnen te geraken moet je nu voor je vertrek een formulier online invullen en hiermee krijg je toegang tot het land. In de praktijk wil dat zeggen dat je van zodra je van het vliegtuig stapt ,je naar een aparte ruimte geleid wordt en daar je Qr code moet laten controleren. Als je dan de goedkeuring hebt mag je je bagage gaan ophalen aan de band. Indien je niet voldoet staat er medisch personeel om je te testen en zo zou je alsnog kunnen toegelaten worden

In het hotel aangekomen werd er even bijgekomen van de reis op het terrasje van onze hotelkamer en daarna begonnen we aan onze wandeling door de stad . Het hotel is vlakbij de Gran Vía in het centrum van de stad. Madrid is ons niet onbekend want we waren hier al 2 keer eerder voor een citytripje en daardoor kwamen we op ons pad al enkele bekende dingen tegen, waaronder de Plaza de España met het standbeeld van Don Quijote maar waar je spijtig genoeg niks van kon zien want ze zijn het hele plein aan het opknappen . Op ons tochtje door de stad kwamen we ook langs de Puerta Del Sol, een plein dat het middelpunt van Spanje zou zijn . Er werd ook nog ergens in een tapasbar wat gegeten en zodoende was onze eerste avond in Spanje al goed gevuld.

 







 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 Dag 21 Segovia - België Onze allerlaatste dag in Spanje  begonnen we weer met de lekkere pistoleekes van het ontbijt in het hotel. Daarna w...