donderdag 14 oktober 2021

 Dag 12

Guadix - Sevilla

In de B&B /grotwoning waar we verbleven in Guadix werd er door de gastvrouw een typisch Spaans ontbijt geserveerd, dit bestaat uit geroosterd stokbrood,tomaat, kaas ,serrano ham,olijven,fruitsapje en koffie of thee. Ondertussen vertelde ze ons dat ze de woning zelf gebouwd hadden en eigenlijk helemaal niet zo oud was. Het lijkt wel of die grotten er al heel lang in deze staat zijn ,maar eigenlijk zijn zij aan hun huis beginnen uitgraven in 2014 en was hun constructie  2 jaar later klaar om in te wonen. Nu mogen er geen nieuwe grotwoningen bijgebouwd worden want het is Unesco werelderfgoed. 




 

Onze verplaatsing naar Sevilla was een 300 kilometer en die reden we volledig  over de autostrade om op een redelijk vroeg uur in de stad aan te komen. 

In het hotel konden we gelijk inchecken en daardoor hadden we nog veel tijd  om in Sevilla te besteden. 

Het hotel is redelijk in het centrum gelegen dus wandelden we richting de kathedraal. Aangezien het vandaag nationale feestdag is in Spanje lijkt het wel of de hele Spaanse bevolking op uitstap is. Een plekje om ergens iets te eten was erg zeldzaam maar uiteindelijk lukte het ons toch om een tafeltje te bemachtigen. Ondertussen was de temperatuur al flink gestegen naar 30+ dus werd er regelmatig een schaduwplekje opgezocht. 


 

Op de Plaza de España waren ze al nadarhekken en dergelijke aan het afbreken omdat daar waarschijnlijk festiviteiten of toespraken waren geweest in verband met de nationale feestdag. Het plein is een halve cirkel met gebouwen rond maar vond het een beetje tegenvallen,misschien ligt het omdat we er op de verkeerde moment waren. 




 

Terug op weg naar ons hotel kwamen we per toeval een processie tegen,we ontdekten die doordat de muziek door de smalle straatjes weerklonk. De stoet omvat enkele misdienaars , wij denken dat er ook notabelen van de parochie in meeliepen en  een groot Mariabeeld gedragen door jonge sterke mannen ,dit allemaal begeleid door de fanfare.  





Het was ondertussen al bijna avond en daardoor gingen we ons opfrissen in onze kamer zodat we 's avonds nog ergens in de buurt van het hotel konden gaan eten. 




 

2 opmerkingen:

 Dag 21 Segovia - België Onze allerlaatste dag in Spanje  begonnen we weer met de lekkere pistoleekes van het ontbijt in het hotel. Daarna w...