vrijdag 8 oktober 2021

 Dag 5

Almiruete-Cuenca

Na een nachtje slapen in de bergen vertrokken we dinsdagmorgen naar onze volgende bestemming.Aan  de medewerkster van het hotelletje vroegen we bij het uitchecken of er nu veel toeristen naar de streek kwamen. Zij vertelde dat er de laatste tijd wat meer uit Madrid kwamen maar dat de regio ongekend terrein is voor de meesten. Buitenlandse reizigers zoals wij waren helemaal een zeldzaamheid,wel spijtig want het is er erg mooi.



 

  De stad Cuenca was ons doel die dag en daarvoor moesten we een 200 km rijden. We namen een route die verder door de bergen ging  en dit hebben we ons niet beklaagd, een totaal ander Spanje dan men gewend is. Een heel groene streek met mooie oude dorpjes verbonden door mooie wegen die door valleien en over bergen gingen. Gelukkig hadden we een goedgevulde naftbak want we kwamen niks tegen,dus ook niks tot weinig om een snackje te kopen .




 

 Ons hotel in Cuenca lag in het oude stadsgedeelte van de stad en was/is een seminarie ,dat deels omgebouwd was tot een hotel. Nu is het nog steeds een opleidingscentrum voor geestelijken en dat kon je merken aan de pastoors die binnen en buiten liepen.  De kamers waren modern en mooi maar vrij sober ingericht maar de gangen en de hal waren prachtig.Het uitzicht vanuit onze kamer was echter fenomenaal ,een prachtig zicht over de nieuwere stad en aan de andere kant het oude deel. 









Het hotel was vlakbij de Plaza Mayor waar de kathedraal staat en ook dichtbij de hangende huizen ,het paradepaardje van Cuenca. Dit oude gedeelte van deze stad is gebouwd op een rots die gelegen is tussen 2 kloven. Aan het aantal toeristen kan je merken dat we in het naseizoen zitten want het was er zeker niet druk. Om 's avonds iets te gaan eten was daardoor een klein probleem want er waren maar enkele restaurants geopend. We hadden uiteindelijk toch iets gevonden dus moesten we niet met een lege maag ons bed in.   





1 opmerking:

 Dag 21 Segovia - België Onze allerlaatste dag in Spanje  begonnen we weer met de lekkere pistoleekes van het ontbijt in het hotel. Daarna w...