zondag 17 oktober 2021

Dag 13 

Sevilla

 Vanuit ons hotel wandelden we woensdag morgen naar Triana,dit is een oude volkswijk/zigeunerwijk aan de andere kant van de rivier de Guadalquivir.

 


 Deze wijk heeft smalle straatjes om in rond te wandelen en die  bekend staat voor de mooie azulejos of keramiektegeltjes met die typische blauwe beschilderingen. Op ons tochtje kwamen we onder andere 2 kerkjes tegen waarvan Santa Ana bekend staat omwille van het feit dat wie er gedoopt is, later gezegend zou zijn met een mooie flamencostem. Misschien daarom dat Triana ook gekend is voor zijn flamenco en hier veel zangers,dansers en muzikanten voortgebracht heeft en gezien wordt als het spirituele hart van flamenco. 



 

Een ander kerkje is  La Capilla de los Marineros of het kerkje van de mariniers. Tijdens Semana Santa of de goede week voor Pasen zijn er vele processies in Spanje en hier in de wijk Triana zijn de oudste broederschappen of cofradías. Elke kerk heeft zijn eigen cofradía en in die week gaan ze boete doen in de vorm van een processie ,ze dragen een groot Christusbeeld en een groot Mariabeeld door de straten. Ik vind het fascinerend hoe ze die loodzware, grote heilige beelden door de straten dragen,vergezeld door die mannen met die puntmutsen. 



 

Op ons programma stond nog een bezoek aan het flamencomuseum  van Christina Hoyos,een bekende flamenco danseres. Het museum was wel mooi maar had er toch iets anders van verwacht. 


 

Omdat het zo warm was gingen we daarna terug naar het hotel om wat af te koelen in het zwembad op het dakterras. 


 

Daarna nog een avondwandeling naar een restaurantje en onze 2dag in Sevilla was weeral geslaagd.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 Dag 21 Segovia - België Onze allerlaatste dag in Spanje  begonnen we weer met de lekkere pistoleekes van het ontbijt in het hotel. Daarna w...