zondag 10 oktober 2021

 Dag 9

Valencia

Om Valencia wat verder te verkennen hadden we die dag fietsen gehuurd in het hotel. Ons eerste doel was Ciutat de les Artesi les Ciencies,dat zijn verschillende moderne gebouwen  waar musea en zo zijn.



 

Valencia ligt aan zee en heeft dus ook een haven en dat wilden we wel zien.Van hieruit kan je bv de ferry nemen naar de eilanden van de Balearen of kunnen er ook cruiseschepen aanmeren. Er is ook een mooie jachthaven waar we  wat rondgefietst hebben onder een stralend zonnetje.Nochtans waren de weersvoorspellingen deze week allesbehalve goed te noemen. Men had namelijk regen voorspeld voor dit weekend ,maar als ze dit regen noemen ,dan wil ik niet weten hoe warm het zou zijn als ze zon hadden voorspeld :-)



 

De stad heeft ook  mooi stranden en omdat het weer ons toch meezat werd ook daar naartoe gefietst. Er lag een mooi fietspad langs het gehele strand  dat goed gebruikt werd door talloze fietsers. Trouwens heel Valencia is erg fietsvriendelijk want in de hele stad lagen overal mooie fietspaden.




 

Ons volgende doel was een park dat ontstaan is op een droge rivierbedding dat een soort halve,groene lus rond de stad maakt.

Het is een lang,uitgestrekt park van ongeveer 9 kilometer lengte met fiets en wandelpaden,speeltuinen,sportterreinen,mooie natuur,kortom een populaire plek bij de plaatselijke bevolking en  toeristen.

De kortste weg terug naar het hotel liep door het centrum van de stad  en door die route te nemen kwam er een antwoord op onze vraag waarom er steeds een helikopter boven het centrum rond cirkelde. Toen we in de buurt van het station aankwamen was er enorm veel politie te zien ,zij liepen achter een betoging en hielden de boel streng in de gaten. Als we het goed begrepen hadden (ons Valençiaans is niet echt top ;-) )waren dit mensen die voor de comunidad Valencia waren en tegen het fascisme. Maar er was ook een betoging met tegenstanders, vandaar het  grote politievertoon. 

 




Tegelijk was er ook een stoet die de  geschiedenis van de streek uitbeeldde,zo liepen er moren en christenen in mee die  begeleid werden door de typische muziek van deze regio in Spanje.


 

Omdat het een drukke vermoeiende dag was ,besloten we maar iets te eten in het hotel met als afsluiter een lekkere agua de Valencia.

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 Dag 21 Segovia - België Onze allerlaatste dag in Spanje  begonnen we weer met de lekkere pistoleekes van het ontbijt in het hotel. Daarna w...