zondag 10 oktober 2021

 Dag 10 

Valencia-Murcia

Na 3 nachten Valencia was het weer tijd om door te reizen. Vandaag verlaten we de kust en trekken het binnenland in naar de stad Murcia. Onze gps voorspelde dat we een 230 kilometer moesten rijden,dus dat was goed te doen voor die dag. Onderweg kregen we enkele regenbuien maar zolang die vallen als we in de auto zitten vinden we dat niet erg. 

Op verplaatsingen zoals deze proberen we altijd autostrades te vermijden want daar is ook niet veel moois op te zien. Echter de weg die we volgden bracht ons langs kleine dorpjes afgewisseld met landbouwgronden. We zitten hier duidelijk in een streek waar diverse gewassen geteeld worden . Zo zagen we onder andere wijngaarden naast olijfbomen staan,maar ook andere groenten worden hier geoogst.Het landschap gaf ons ook een beetje het Amerikagevoel door de soms dorre natuur met de bergen op de achtergrond.



 

Het hotel dat we geboekt hadden lag een klein stukje uit het oude centrum en was te voet goed te doen. Het was zondag en erg rustig in de straten maar hoe dichter we bij het oude stadsgedeelte kwamen hoe meer volk. 



 

Murcia is een erg mooie stad met gezellige pleinen ,mooie oude gebouwen en net zoals in Valencia zijn die erg goed onderhouden. 





 

De terrasjes zaten goed vol en er was een gezellige drukte want Spanjaarden zijn een volk dat graag door de straten flaneert. Enkel spijtig dat wij op zondag deze stad bezochten en dat de winkels allemaal gesloten waren, enkel onze portemonnee kon daar maar gelukkig mee zijn. :-)

Na een lekkere tapasmaaltijd op een gezellig terras namen we de tram terug naar het hotel en zodoende was onze dag  weeral goed gevuld.





 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 Dag 21 Segovia - België Onze allerlaatste dag in Spanje  begonnen we weer met de lekkere pistoleekes van het ontbijt in het hotel. Daarna w...