zondag 17 oktober 2021

 

Dag 15

Sevilla – Córdoba

Het is vrijdag en onze laatste week van onze reis door Spanje gaat weeral in. Na 3 nachten Sevilla werd het tijd om verder te reizen en onze volgende etappe bracht ons naar Córdoba.

Op onze route lag nu toch wel toevallig een outlet center dus werd de gps daarop ingesteld. Ons autotootje had een ingebouwde gps maar die had geen zin om ons rechtstreeks naar ons reisdoel te brengen maar ergens 20 kilometer er vandaan. Gelukkig is er altijd nog Google maps die nauwkeuriger is dan de navigatie van de Citroën . Raar want onze huurauto is nog splinternieuw en had maar 500 kilometer op de teller toen we hem kregen.

Het outlet center lag in de buurt van de luchthaven en was nog vrij nieuw want er werd nog volop gewerkt aan hun infrastructuur. Erg groot was het niet maar we waren er toch wel een tijdje zoet want er waren toch wel wat interessante merken voor ons.

 Na ons shoppinguitstapje vervolgden we onze weg naar Cordoba over de gewone weg/route national. Via deze weg reden we door een landschap met veel appelsien- en olijfbomen en af en toe kwamen we ook nog een dorpje tegen. 



 

Toen we bij ons hotel aankwamen was de temperatuur weer flink de hoogte ingeschoten maar omdat het oktober is hadden ze hier het zwembad al gesloten. Als het bij ons 30 graden is spreken ze  van een hittegolf maar in Andalucía vinden ze het dan al te koud om in de buitenlucht te zwemmen. Pech voor ons als noorderlingen die het  bij deze temperaturen te warm hebben. 

 


Het hotel ligt ongeveer een kleine 5 kilometer buiten het centrum van Córdoba en daarom namen we de bus naar de stad. De bus bracht ons tot bij het ‘nieuwere’ gedeelte van de stad en via autovrije winkelstraten wandelden we naar het oude deel van deze levendige stad. Deze wijk is de oude jodenbuurt waar ook het Mezquita staat. 




 

Het weekend begon voor de Spanjaarden dus er was veel volk op de been en dat zag je aan drukke straten en volle terrasjes.  


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 Dag 21 Segovia - België Onze allerlaatste dag in Spanje  begonnen we weer met de lekkere pistoleekes van het ontbijt in het hotel. Daarna w...