zondag 10 oktober 2021

 Dag 8 

Benicassim-Valencia

Onze volgende slaapplaats was de stad Valencia,de 3de grootste stad van Spanje.De gps werd ingesteld op Tavernes Blanques en dit is de plek waar de porseleinen beeldjes van Lladró gemaakt worden . Het museum en de fabriek is door corona gesloten maar we konden het niet laten om er toch eens langs te rijden nu we in de buurt waren. Meer dan 20 jaar geleden heb ik eens de kans gehad om met een Nederlandse groep Lladró liefhebbers de fabriek te bezoeken,aansluitend was er een lunch op het terrein in gezelschap van een familielid van de familie Lladró. Toen zag het er allemaal chique uit en had het uitstraling,nu vonden wij de site een beetje onverzorgd.



 

Het inchecken in het hotel ging vlot maar het parkeren met ons autootje in de garage van het hotel was een ander paar mouwen. Het kostte wel wat kunst en vliegwerk om in de smalle en steile parking te rijden,maar allez ,hier stond hij wel veilig en ik heb een ervaren chauffeur natuurlijk. ;-)

Vanuit het hotel wandelden we naar het stadscentrum waar ze volop feestelijkheden aan het voorbereiden waren.Zo stond er een podium op de Plaça de ayuntament voor een optreden. We vernamen later van een verkoopster in een winkel dat  9 oktober de dag is van de Valençiaanse gemeenschap en die werd uitgebreid gevierd.



 

Op onze wandeling kwamen we ook langs de kathedraal maar spijtig genoeg lag het plein helemaal open voor werken,iets dat ook moet gebeuren natuurlijk.



 

Er werden ook nog enkele geocaches gezocht en gevonden en shoppingstraten bezocht en onze dag sloten we af met een lekker etentje in Hardrock cafe. 

Nu nog de juiste bushalte vinden en dan konden we de bus opstappen om weer naar het hotel te gaan. 



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 Dag 21 Segovia - België Onze allerlaatste dag in Spanje  begonnen we weer met de lekkere pistoleekes van het ontbijt in het hotel. Daarna w...