dinsdag 5 oktober 2021

 

Dag 3

Madrid

Zondag is normaal rustdag maar niet als je op vakantie bent en je ook nog wat wil zien. Na het ontbijt werden de regenjassen aangedaan want er kwam een stevige regen uit de lucht vallen. We liepen richting de Puerta del Sol en onderweg bezochten we ook nog El Cortes Ingles , een erg bekend warenhuis in Spanje. Dit was overigens niet met de intentie om iets te kopen maar puur omwille van niet nog natter te worden. Vanaf de Puerta del Sol wandelden we verder via de Plaza Mayor naar de overdekte markt ,Mercado San Miguel.




 

 Om 1 of andere reden vonden we deze markthal niet en liepen we dan maar verder naar El Rastro, de bekende,wekelijkse zondagse markt. Toen we daar aankwamen waren de marktkramers al begonnen met inpakken,heel begrijpelijk want de hele voormiddag was het geen weer om een hond door te jagen,dus ook de mensen bleven weg.

Na deze teleurstelling omdat ze aan het opkramen waren liepen we richting Station Atocha, het treinstation dat internationaal bekend is door zijn bloedige aanslagen. Op 11 maart 2004 lieten terroristen diverse bommen  op treinen ontploffen en maakten zo vele slachtoffers. Ter ere van die vele doden en gewonden werd een monument opgericht in de buurt van het station.Het is een 11 meter grote cilinder uit glas die je binnen kan bezoeken maar die spijtig genoeg  gesloten was toen wij er aan kwamen. 


 

Omdat we in de buurt van het Retiro park waren wandelden we zoals zovele Madrilenen rond in het enorme park. Op een bankje werd nog een geocache gelogd en omdat het ondertussen gestopt was met regenen bleven we hier een tijdje zitten want mensjes kijken vinden we namelijk een plezante bezigheid op onze vakantie. 


 

Het was ondertussen al voorbij 6 uur en we namen van hieruit de metro terug naar El Mercado San Miguel.   Bij ons vorig bezoek aan Madrid waren ze deze namelijk aan het restaureren en het moet gezegd zijn , het resultaat mag er zijn. Waar vroeger de handelaars gewone producten verkochten zoals vis ,fruit,groenten en vlees ,kan men nu heel veel verschillende tapa’s degusteren met de nodige wijn of andere drank. Ik noem het degusteren want de prijzen waren zeker niet laag te noemen.

We wilden er ook wel wat tapa’s eten maar nergens was in de markthal een vrij




plekje te vinden. Maar in de buurt waren overigens genoeg restaurantjes waar je ook lekker kon gaan eten dus wandelden we door de straten op zoek naar een leeg tafeltje. Op een gezellig verwarmd terras aten we ons laat avondeten en liepen daarna weer terug naar het hotel.

 



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 Dag 21 Segovia - België Onze allerlaatste dag in Spanje  begonnen we weer met de lekkere pistoleekes van het ontbijt in het hotel. Daarna w...