zondag 17 oktober 2021

 Dag 14

Sevilla

 

Donderdag hadden we nog een volle dag te besteden in Sevilla en nu was ons doel een bezoek aan de grote kathedraal met de Giralda toren. 

 



Na een wandeling door de gezellige,nauwe straatjes van de stad kwamen we aan bij de ingang van de kathedraal. Hier kon men kiezen om kaartjes aan het loket te kopen of online. Wij kozen voor het laatste zodat we de lange rij konden skippen en sneller binnen konden gaan.
 


 

De kathedraal is de 2de grootste van Europa na de Sint Pietersbasiliek in Rome en Saint Pauls cathedral in Londen en is gebouwd op de plaats waar ooit lang geleden een Moorse moskee stond. Hier is ook de begraafplaats  van Christoffel Columbus alhoewel men niet zeker is of  de stoffelijke resten van de ontdekkingsreiziger aanwezig zijn.


 

Tijdens het bezoek kan je ook de Giralda toren opgaan en dit is niet door zoveel trappen te nemen maar via een hellende gang. Bovenop de toren wordt je wel beloond voor je gezwoeg met een fantastisch uitzicht over de hele stad. 




 

Na het bezoek aan de gigantische kathedraal  deden we nog wat aan window shopping richting het hotel waar we nog eventjes een zwemmetje gingen doen.

Om 7 uur begon de flamencoshow die we hadden gereserveerd en daardoor gingen we weer op tijd op pad.

De show was ook weer in het flamenco museum en was er ene van superieure kwaliteit met dansers met een serieuze flamenco-ervaring. Het optreden was in een klein zaaltje en de mensen op de eerste rij konden extra meegenieten van het zweet dat rondvloog van de dansers of het zuchtje wind dat voorbij kwam, veroorzaakt door de bata de cola (de typische sleep van een flamencokleed)Spijtig genoeg mochten er geen foto's genomen worden van de show. 



 

Omdat we nog niet hadden gegeten zochten we na de voorstelling  nog een tafeltje op de overvolle terrasjes van de tapas-bars en konden zo onze mooie dag weer afsluiten. 


 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 Dag 21 Segovia - België Onze allerlaatste dag in Spanje  begonnen we weer met de lekkere pistoleekes van het ontbijt in het hotel. Daarna w...