zondag 17 oktober 2021

 Dag 16

Córdoba

Na alweer een copieus ontbijt in het hotel ,waarvan je trouwens toch altijd hetzelfde van eet,namen we het openbaar vervoer naar de stad.Achter de hoek van het hotel komt bus 10, die je rechtstreeks naar het centrum brengt.Voor 1.30 euro per persoon kan je geen auto een hele dag parkeren in de stad.

Het centrum van Córdoba is niet reuzegroot dus alles is te voet goed te doen.De halte waar we afstapten was bijna aan de Cortés Inglés; het bekendste warenhuis van Spanje . Van hieraf begonnen ook de winkelstraten met opvallend veel schoenwinkels. 



 

Om 4 uur in de namiddag hadden we een bezoek aan het Mezquita geboekt ,dus hadden we nog alle tijd om rustig rond te wandelen en enkele geocaches te zoeken . 


 

De winkelzone ging geleidelijk over in de oude Joodse wijk waar het Mezquita gelegen is.

Hier kan je gezellig ronddwalen in de supersmalle straatjes met vele tapa bars, terrasjes en (toeristen) winkeltjes. 



 

Het is weekend dus is het soms over de koppen lopen en voor een plaatsje op een terrasje om iets te eten moet je bij de pinken zijn of het is al bezet . 

Wij hadden geluk want we zagen enkele lege tafeltjes in wat we dachten wat een binnenkoertje was. Toen we eenmaal zaten viel onze frank,het was een erg druk ,smal verbindingspaadje. Dit vonden we dan eigenlijk weer niet zo erg want zo konden we ons amuseren met mensjes kijken. Er kwam allerlei volk voorbij geflaneerd ,zowel toeristen als opgeklede dames en heren,als pastoors en families waarvan de kinderen allemaal hetzelfde gekleed gaan,tot zelfs de strikjes in het haar en dezelfde kousen en schoenen. Ik blijf het toch een rare Spaanse gewoonte vinden.

Na het eten werd het tijd om de Mezquita te gaan bezoeken. Dit heel oud gebouw was ooit een moskee maar werd later omgebouwd tot een kathedraal. Dit is in het kort de geschiedenis maar het hele verhaal kan je hier op deze pagina vinden 

De moskee/kathedraal is prachtig en staat dan ook terecht op de lijst van Unesco werelderfgoed. Men kan niet goed vatten hoe men in die tijd zoiets kon bouwen. 



 

Na het bezoek aan het Mezquita hadden we nog het plan om een tentoonstelling over flamenco te bezoeken ,niet zo ver daar vandaan.

Voor de deur stond echter een ellenlange rij aan te schuiven om binnen te kunnen ,maar of die allemaal voor flamenco kwamen ,dat betwijfel ik. Er is in de hele stad namelijk een bloemenfestival en daardoor staan er in bepaalde gebouwen vele bloemen als kunstwerken. 

Ok dan maar geen tentoonstelling dachten we ,dan maar ergens iets drinken. Ook daar hadden we pech want het terras waar we wilden zitten ging sluiten , om 5u 's middags !!! :-(  

Pech voor ons maar er waren natuurlijk nog andere zaken die niet gingen sluiten. 

Omdat we allebei stillekesaan moe begonnen te worden namen we de bus terug naar het hotel om daar 's avonds rustig iets te kunnen eten.



 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 Dag 21 Segovia - België Onze allerlaatste dag in Spanje  begonnen we weer met de lekkere pistoleekes van het ontbijt in het hotel. Daarna w...